Azhan Rani enggan terIibat ‘pesta’ ketawakan Da’i Syed – “Ramai nak bergurau sind1r-menyind1r, mohon jangan Iibatkan saya!”

K3S dakw4an saIah Iaku s3ks membabitkan Da’i Syed seolah-olah dianggap rem3h oleh segelintir netizen apabila ia dijadikan modal gurauan iaitu mengaitkan 1su berkenaan dengan drama bersiri popular Nur.

Malah nama pelakon Azhan Rani yang terkenal dengan watak Ustaz Hamadi menerusi drama itu turut dikaitkan kerana dikatakan mempunyai persamaan dengan situasi sebenar membabitkan Da’i Syed.

“Dah boleh jadi pelakon cerita Nur 3 dah ni… ganti Azhan Rani,” tulis seorang pengguna Instagram.

Kvrang senang apabila namanya dikaitkan dengan kontr0versi itu, Azhan, 44, tampil memberi am4ran kepada individu berkenaan agar tidak melibatkannya memandangkan 1su tersebut masih dalam s1asatan.

Azhan meminta netizen tidak melibatkan namanya dengan 1su Da’i Syed.

“Kalau nak jadi bahan gurau dan s1ndir tentang 1su ini, buat sendiri saja. Jangan l1batkan saya. Soal hvkum dunia ada und4ng-und4ng yang akan tentukan dan di akh1rat juga pasti ada ketentuannya.

“Saya sendiri pun tak tahu saya nanti di syurga atau neraka. Kesimpulannya mohon jangan l1batkan saya,” balas Azhan di ruang komen posting IGTV @mstaronlineofficial berhubung kenyataan p0lis bagi k3s Da’i Syed.

Rata-rata netizen turut mengkr1tik tindakan individu tersebut yang dianggap tidak sens1tif.

Terdahulu, Pengarah Jabatan S1asatan Jenay4h Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed berkata, pol1s menerima tujuh lap0ran p0lis iaitu dua membabitkan Seksyen 376 Kanvn Kes3ksaan (r0gol), tiga k3s bagi Seksyen 354 Kes3ksaan (cabuI) dan satu k3s di bawah Seksyen 377C Kanvn Kes3ksaan (s3ks luar tab1i).

Manakala satu k3s lagi diIlasikasikan sebagai tiada tindakan lanjut susulan tiada unsvr ganggvan seksval.

Huzir berkata suspek menggunakan m0dus 0perandi yang sama iaitu berkenalan melalui Instagram, mengajak m4ngsa keluar makan sebelum memperd4ya mereka ke rumahnya untuk melakukan perbvatan terkvtuk itu.

Sementara itu jawapan balas Azhan mengvndang reaks1 netizen lain yang menvduh dia berasa ‘sent4p’ dengan gurauan berkenaan.

Namun jelas Azhan dia tetap tidak mahu terlibat dalam sebarang bentuk gurauan dalam 1su k0ntroversi seperti itu.

“Bukan soal sent4p. lsu ini tak ada kena mengena dengan saya. Saya pun tak kenal dia. Soal drama saya biar habis di TV saja.

Da’i Syed direm4n sehingga 6 Disember.

“Saya faham ramai nak bergurau dan berpesta s1ndir-meny1ndir… cuma mohon jangan l1batkan saya. Ini soal menghormati orang lain. lsu ini sedang berjalan (s1asatan) dan biarlah mahk4mah tentukan.

“Kalau dia salah pun, bukan kita yang akan hvkum dia dan tak ada sebab saya kena turut serta berpesta ketawakan dia. Jangan l1batkan saya,” ujarnya.

Syed atau nama sebenarnya Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful Syed Jamalullail, 25, dit4han semula selepas tempoh rem4n pertama berakhir pada 1 Disember.

Svspek dit4han rem4n selama lima hari lagi sehingga 6 Disember bagi membantu s1asatan.

Menurut peguam Ahmad Amzar Ahmad Azlan, svspek tetap dengan pendiriannya menaf1kan semua d4kwaan terhadapnya dan sedia memberi kerjasama kepada pihak p0lis bagi membersihkan namanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : mstar

Be the first to comment on "Azhan Rani enggan terIibat ‘pesta’ ketawakan Da’i Syed – “Ramai nak bergurau sind1r-menyind1r, mohon jangan Iibatkan saya!”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*