Adik Iparnya Suruh Pergi Check M3ntal, Sekali Suami Nadia Brian ‘sound’ balik

Akhir-akhir ini isu perg0lakan rumah tangga pelakon cantik Nadia Brian dan suami Muizz Nasruddin menjadi buah m-ulut warganet di media sosial. Tidak berakhir di situ, suaminya sebelum ini pernah mendakwa isterinya telah berlaku cu-rang.

Terbaru, adik kepada Nadia Brian, tampil memberikan respon menerusi instatory yang dimuat naik di platform Instagramnya. Namun, instastory itu membuatkan netizen tertanya-tanya siapakan Mr. M yang dimaksudkan.

Can someone check him?

Menerusi Instastory itu adik kepada Nadia Brian, Lydia Brian meminta orang lain supaya ‘memeriksa’ keadaan m3ntal Mr. M yang dipercayai abang iparnya sendiri Adiknya turut ‘mendakwa’ segala kenyataan yang dikeluarkan oleh Mr. M adalah tidak berasas dan k4rut. Jelasnya lagi, dia mendakwa lelaki itu tidak akan bertindak melakukan sedemikian jika berkahwin dengan orang yang biasa yang tidak dikenali ramai, melainkan berkahwin dengan public figure.

Can someone ask him to check dia punya m3ntal h3alth, boleh tak? Do you think dia ni normal? Apa dia cakap and keluar dari mulut dia tu semunya tak ada m0tif! D3press tak habis-habis. You need a help please la! U are so fu**k*** funny Mr. M f*** you!

Tidak berakhir di situ, Lydia turut mendakwa rumah Mr. M dikunci sebelum ini dan perkara itu secara tidak langsung menyu-karkan kakaknya, Nadia untuk mengambil semua barangnya semula. Tidak berakhir di situ, Mr M. turut didakwa bersikap ‘k-urang ajar’ dengan abang iparnya ketika abangnya mahu mengambil barang Nadia. Di penghujung instastory itu, Lydia mendakwa Mr. M hanya ‘berlakon’ sahaja selama ini

” Syukur Alhamdulillah. Aku nak cakap satu jela, orang yang suka membuka a-iib orang ni, tak akan lama nya hidup ni. Lagi-lagi ditambah dengan fitn4h lagi kan?”

Demikian status ditulis Lydia Brian, adik kepada pelakon Nadia Brian yang kini hangat dengan isu perg0lakan bersama suaminya, Muizz Nasruddin.

Sebelum itu, isu menjadi p4nas apabila Muizz yang memfailkan perc3raian mendakwa melihat Nadia bersama lelaki lain di bilik hotel di Cyberjaya.

Sehingga kini Nadia belum memberi kenyataan rasmi berhubung dakwaan suaminya itu, namun dia men4fikan sekeras-kerasnya apa yang diperkatakan suaminya.

Dalam pada itu, adik Nadia, Lydia, dilihat lebih bersungguh-sungguh memb4las kenyataan Muizz dan menafikan segala tudu-han yang dibuat oleh abang iparnya itu.

” Dah tua do, jangan jadi budak-budak la. Kau nak famous gil4 nak glamour kau boleh cakap do. Nak kejar followers pun kau cakap je do. Orang tak kisah pon or heran pon sebenarnya. Orang tahu kau J4hat!

” Jangan nak tindas perempuan la. Perempuan zaman sekarang tak l3mah, malah lebih berdikari lagi. Yang tak tahu cerita sebenarnya tak payah nak jadi batu a-pi!

” Kau jaga je rumahtangga ko yang ada, jauh pagi perjalanan hidup ni. Jangn tind4s orang sesuka hati, ingat tu!

Reaksi padu Muizz

Sementara itu, Muizz sebelum itu berkongsi di Instagram beliau merujuk kepada kenyataan pihak isterinya.

” Aku g1la glamour? Sweetheart, fame dont pay my bills. I don’t do reviews for money nor i gelek-gelek b0ntot on Tiktok for attention. I gain nothing from this m3ss.”

Menerusi perkongsian sama, Muizz mendakwa dia seperti tidak mahu menceritakan masalah rumah tangga yang dialami olehnya. Tetapi dia seakan ‘terpaksa’ membuka mulut kerana dipercayai sudah ‘hil4ng s4bar’ dengan kenyataan Nadia.

Menurut Muizz, dia mendakwa tidak pernah menyuruh atau mem4ksa Nadia untuk membuat kerja rumah dan dipercaya tidak pernah berk4sar dengannya.

Malah dia juga dikatakan sudah menjalankan tanggungjawabnya memberi nafkah.

” Aku tak pernah paksa kau masak, cuci baju, bersihkan rumah semua tu, pembantu rumah sudah disediakan.

” Aku tak pernah halang dan paksa kau bekerja, aku tak pernah halang kau untuk berkawan, aku tak pernah berk4sar dengan kau.

” So apa kau d3rita sangat?

” Syarat nafkah cukup aku tunaikan ikut kemampuan. ‘Karenah’ aku hanya tak mampu hadiahkan kau rumah dan mencukupi kehendak kau buat masa sekarang ini.

” Ketika ini tengah susah, ekonomi tak bagus..adakah hanya disebabkan itu kamu menjadikannya alasan untuk melakukan semua ini?” tulis Muizz.

Sumber:IG Lydiabrian dan Muizznasruddin

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Media Malaysia

Sumber : 

Be the first to comment on "Adik Iparnya Suruh Pergi Check M3ntal, Sekali Suami Nadia Brian ‘sound’ balik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*