Diana Rafar Akhirnya Dedah Suami OCD Pvnca Rumah Tangga Gagal

Pelakon, Diana Rafar membuat satu pendedahan mengenai sikap suaminya iaitu Zamarul Hisham yang menghidap G4ngguan Obs3sif Kompulsif (OCD) sejak awal perkahwinan mereka. Lebih teru-k, sikap cer3wet suaminya itu pernah membuatkan perkahwinan mereka g4gal pada tahun 2015.

Bertabah siapa dapat suami OCD

Cerew3t suami saya ni sehingga satu tahap saya d0wn. Kita rasa asyik semua s4lah sahaja. Rasa tak sempurna dan sering terfikir macam mana nak jadi isteri terbaik. Sedih juga la, sampai awal perkahwinan dulu saya meng4lah dan berc3rai. Saya kata saya tak nak. Tapi bila sudah lama berfikir, saya boleh terima dan rujuk semula dengan dia.

Menerusi program bual bicara Mingguan Wanita, Diana berharap semua para isteri bertabah sekiranya mereka mempunyai suami yang menghidap peny4kit OCD. Tambahnya, dia pernah berasa ‘d0wn’ suatu ketika dahulu sehingga mengambil langkah untuk berc3rai.

Berdoa pada Allah

Di akhir bual bicara tersebut, Diana memberitahu dia hanya berdoa kepada Allah agar peny4kit OCD suaminya itu akan berku-rang. Jelasnya lagi, dia memandang peny4kit tersebut sebagai suatu yang positif buat dirinya juga kerana mereka yang menghidap OCD ini merupakan seorang yang pembersih.

Sumber: Diana Rafar

Suami isteri kena bijak kawal em0si – Zamarul Hisham

KUALA LUMPUR: Pernah menggemparkan arena hiburan dengan kisah percer4ian bersama isterinya, Diana Rafar, tiga tahun lalu, Zamarul Hisham mengambil iktibar daripada sejarah hitam itu.

Katanya, persefahaman antara suami isteri adalah sangat penting, selain perlu bijak mengawal em0si agar tidak terganggu dengan aura neg4tif.

Bahkan, tegasnya, hal peribadi seharusnya diselesaikan secara baik sebelum membabitkan campur tangan banyak pihak.

“Apa pun apabila berkahwin, suami dan isteri seharusnya faham dengan tugas masing-masing supaya tidak timbul sebarang isu. Buang secepat mungkin rasa neg4tif itu sebelum ia mel4rat menjadi lebih besar.

“Pengajaran daripada pengalaman lalu, saya mendidik diri sebaik mungkin supaya tidak mudah tew4s dengan h4sutan sy4itan kerana ia mampu menjerumuskan kita kepada perkara tidak baik.

“Ia bukan saja harus diamalkan oleh pasangan yang sudah berkahwin, malah mereka yang bercinta juga boleh menggunakan pendekatan sama,” kata Zamarul kepada BH Online.

Pasangan selebriti itu, yang disahkan bercerai talak satu pada 14 Februari 2015, rujuk semula selepas sebulan berpis4h.

Sementara itu, mengulas mengenai perkembangan kerjaya, Zamarul, 46, berharap khabar angin kononnya kebanyakan tawaran lakonan kini dibuat berlandaskan populariti di media sosial adalah tidak benar sama sekali.

Bintang Blok 404 ini menjelaskan, pendekatan sebegitu adalah tidak adil bagi ‘orang lama’ seperti dirinya, di samping memberikan impak neg4tif terhadap kualiti sesebuah karya.

“Harapnya, bukan semua penerbit dan pengarah menggunakan media sosial sebagai pengukur untuk memberikan tawaran menjayakan sesuatu watak. Kalau begitu, apa yang tinggal buat orang lama seperti saya yang tidak ramai pengikut di media sosial?

“Tidak semestinya jumlah pengikut yang ramai itu dapat menentukan sama ada mesej cuba disampaikan berjaya. Kadang kala, perkara sebegini tidak dapat diduga kerana mungkin orang lama dapat memberikan impak dan komitmen yang lebih jitu,” katanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Media Malaysia

Sumber : http://trendingsangat.pw/

Be the first to comment on "Diana Rafar Akhirnya Dedah Suami OCD Pvnca Rumah Tangga Gagal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*