Ika Nabella Mula Buka Mulut Isu Perubahan Mendadak Nonny Nadirah

APABILA seorang itu ‘buat hal’, sudah tentu orang di sekelilingnya akan terkena tempias.

Situasi sama berlaku kepada pelakon Ika Nabella yang mula rimas apabila ramai pihak mahu mencarinya susulan tindakan rakan baik, Nonny Nadirah berkongsi foto s3ksi di Instagram.

Enggan mengulas mengenai isu itu, Ika atau nama sebenarnya Ika Nabila Abdul Rahim, 32, berharap semua pihak berhenti menilai seseorang memandangkan masing-masing melalui dugaan dan nikmat yang berbeza.

Ika memuat naik status yang dipercayai ditujukan kepada Nonny.

“Nak beritahu, tak payah la cari saya… tak payah WhatsApp saya update apa-apa. Bukannya saya tak ada IG dia. Takkan sebab saya tak komen apa-apa, tak post apa-apa, hampa (anda) ingat saya tak tahu apa terjadi.

“Hampa WhatsApp aku berjela. Ada, saya follow dia! Saya nampak dia post. Sungguh menyedihkan, saya menangis dan berfikir sejak perkongsian pertama tapi saya tak mahu bercakap tentang perkara itu kepada sesiapa.

“Saya tak mahu ulas apa-apa sebab saya manusia biasa. Mata kasar kita saja nampak kita semua berbeza. Apa kita lalui berbeza… nikmat dan dugaan hidup kita juga berbeza.

“Tapi hakikatnya… kita semua sama, kita semua adalah pendosa. Allah tutup aib kita. Bagi dia masa… dia akan okay,” tulis Ika di Instagram miliknya pada Khamis.

Netizen dapat meneka status yang dimuat naik itu ditujukan kepada Nonny memandangkan mereka sama-sama menyertai program Akademi Fantasia (AF).

Aku tak nak balik-balik call kau, nanti kau benci.

Dalam pada itu, Ika memberitahu dia sangat mengenali hati budi rakannya itu yang mempunyai prinsip serta lebih mengutamakan orang tersayang.

Singlet pun Tak Reti Pakai

“Saya kenal hati budi dia. Dia tidak seperti itu… kalau dulu, saya selalu menjadi yang jah4t. Pakai seluar pendek pun dia tak reti. Singlet pun tak tahu pakai, saya yang mengajar dia fesyen bodoh.

“Dia tak pernah nak ikut pun. Malu dia kata… dia ada prinsip. Dia tahu tujuan hidup dia. Dia tahu siapa diri dia, siapa keutamaan dia.

“Dia hidup untuk mama dia dan orang-orang yang dia sayang. Walaupun orang-orang yang dia sayang itu bodoh tak reti hargai dia. Dulu saya selalu marah dia jangan jadi bodoh apabila sayang orang, sayang diri sendiri dulu baru fikir orang.

Mila sudah memberi teguran dan nasihat kepada Nonny.

“Tapi saya hanya mampu marah saja. Dia pun bukan budak-budak. Saya kenal dia. Dia pun tahu saya kenal dia. Bukan hashtag bff tapi pernah la beberapa kali raya sama-sama. Kalau dia perlukan saya pandai-pandai la dia cari saya,” ujarnya.

Sementara itu, pelakon drama bersiri Patah Sayap Bertongkat Paruh turut mendedahkan sikap rakannya itu yang tidak gemar berkongsi masalah sejak dahulu lagi.

“Aku ada saja di sini. Aku tak nak balik-balik call kau, nanti kau benci. Kalau kau depan aku mungkin aku lempang kau dulu baru pelvk kau sebab kau tak kongsi dengan aku masalah kau macam kau selalu buat dulu.

“Ini la perangai burvk kau daripada dulu, suka diam-diam simpan masalah lepas tu buat hal. Jaga diri ok? Kau ok tu aku tahu. Bila-bila masa kau perlukan aku… call, aku ada saja ni,” katanya.

Sebelum ini, penyanyi Mila Jirin turut memberi teguran dan nasihat kepada Nonny yang memuat naik foto berpakaian seksi di laman Instagram pada minggu lalu.

Bagaimanapun nampaknya teguran dan nasihat orang ramai kepada Nonny Nadirah tidak berhasil apabila dia berterusan berkongsi gambar seksi di Instagram.

BERITA perubahan penampilan pelakon Nonny Nadirah yang dikatakan semakin seksi baru-baru ini turut memberi tempias kepada bekas teman lelakinya iaitu aktor Niezam Zaidi.

Menurut Niezam atau nama sebenarnya Mohd Niezam Mohd Zaidi, dia menerima banyak mesej daripada netizen di laman sosial yang mengatakan dia mampu mengubah Nonny ke arah yang lebih baik dengan menikahi aktres tersebut.

Namun ada juga segelintir netizen yang menuduh pelakon berusia 29 tahun itu sebagai punca Nonny atau nama sebenarnya Nonny Nadirah Zainuddin berubah seperti itu.

Dalam postingnya sebelum ini pun turut memaparkan imej wanita seksi sehingga membuatkan sahabatnya yang juga penyanyi, Mila Jirin berasa bimbang akan keadaan Nonny.

Rata-rata rakan artis juga menafikan Nonny berpenampilan sebegitu dan yakin bahawa Intagram pelakon kelahiran Sabah itu digodam seseorang.

Walau bagaimanapun, setakat hari ini masih belum ada sebarang penjelasan dari pihak Nonny sendiri dan kali ini Instagramnya sekali lagi memaparkan gambar wanita s3ksi seakan wajahnya walaupun tidak ditunjukkan secara jelas kepada umum.

Semoga tiada khabar kurang enak didengar tentang keadaan Nonny Nadirah ketika ini.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Media Malaysia

Sumber : http://trendingsangat.pw/

Be the first to comment on "Ika Nabella Mula Buka Mulut Isu Perubahan Mendadak Nonny Nadirah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*