“Wei Mak Dah M4ti Ni, Aku Sempat Ambil Nombor Pin Mak..” Terg4mak Si Anak Tuntut Duit Jaga Mak Di H0spital

“Wei, mak dah m4ti ni. Sebab aku yang jaga mak kat w4d, duit mak RM6,000 kena transfer aku. Aku sempat ambil no pin mak,”

Itulah salah satu ayat yang keluar daripada seorang anak yang baru sahaja kem4tian ibunya yang merupakan salah seorang pes4kit Cov1d-19. Apabila seseorang kem4tian insan tersayang, selalunya perasaan sedih dan duka menyelubungi diri sehinggakan dunia akan terasa gelap. Bagaimanapun, inilah realiti yang terjadi di kalangan kita masyarakat di Malaysia. Tindakan seorang anak menuntut wang sebanyak RM6,000 daripada akaun bank milik arw4h ibunya telah mengejutkan seorang petugas barisan hadapan yang berada dalam situasi kejadian.

Menerusi sebuah perkongsian oleh seorang pengguna Twitter yang menggunakan nama pangkal @hypePeep mend4kwa kejadian itu berlaku di dalam sebuah w4d selepas wanita berusia 96 tahun itu menghembuskan nafas terakhir. Difahamkan, si anak yang juga posit1f Cov1d-19 duduk sekali bersama ibunya di w4d yang sama memandangkan ibunya sudah lanjut usia dan inilah masanya si anak boleh berkhidmat menjaga si ibu sehingga akhir hayatnya.

Tambah @hypePeep, selepas dua hari si ibu dipakaikan bantuan oks1gen paling tinggi, akhirnya si ibu dijemput Ilahi. Pada mulanya agak berat untuk dia menyampaikan berita si ibu sudah tiada kepada anaknya namun hasil perbualan yang dia terdengar oleh si anak membuatkan dia berasa hairan bagaimanakah si anak tergamak meminta ibunya nombor pin akaun bank di saat akhir si ibu terl4ntar di atas katil?

Perkongsian cerita benar ini telah menerima lebih pelbagai reaksi dan respond daripada pengguna Twitter yang lain. Ada juga yang sempat persoalan adakah kisah yang dikongsikan itu sekadar rekaan semata-mata dan kononnya ia dibuat oleh golongan anti-vaksin. @hypePeep kemudiannya terus menegaskan bahawa dirinya sudah mengambil dua dos lengkap sunt1kan vaks1n Cov1d-19. Dia juga sempat menyatakan bahawa sebenarnya terdapat pelbagai lagi kerenah manusia yang tidak masuk dek akal di dalam w4d yang tidak perlu dided4hkan.

Ada juga seorang pengguna Twitter menjelaskan bahawa sebenarnya kisah seperti ini ada dalam kalangan masyarakat kita malah ada yang lebih menakutkan. Apa pun, semoga kita semua dijauhkan daripada situasi seperti ini dan berbaktilah kepada ibu bapa selagi mereka ada. Hilangnya mereka tiada ganti!

Sumber: Twitter @hypePeep

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Media Malaysia

Sumber : https://www.koolfm.com.my/

Be the first to comment on "“Wei Mak Dah M4ti Ni, Aku Sempat Ambil Nombor Pin Mak..” Terg4mak Si Anak Tuntut Duit Jaga Mak Di H0spital"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*