“Mandvl La Tu..”Elizad N4ik Ang1n Netizen Tvduh Dia M4ndul, Bvat Lap0ran P0lis

Sikap bi4dap seorang netizen yang melemparkan kata-kata kejian dan hin4an kepada seorang selebriti di media sosial membawa pad4h selepas selebriti berkenaan membuat lapor4n p0lis semalam.

Menerusi perkongsian pelakon, Elizad Shariffudin di Instagram, dia merasa sangat marah dan terkilan dengan sikap seorang netizen yang telah melemparkan kata-kata kejian dan penghin4an seperti m4ndul di dalam komen sebuah portal berita.

Tidak tahan dengan kej1an tersebut, Elizad telah membuat laporan p0lis di Balai P0lis Bukit Jalil jam 8.00 malam semalam terhadap pengguna media sosial itu.

Berdasarkan posting Elizad, individu berkenaan meninggalkan komen berkenaan di berita yang bertajuk, “Usia Nak Masuk 40 Tahun, Masih Tiada Zuriat, Doakan Saya”,

M4ndul ler tu wakaka…. ehhh apa ni marah marah wakaka”

Tak cukup dengan itu, individu berkenaan pula telah memuat naik status di Facebook dan menvduh Elizad tidak solat serta tidak menutup aurat dan menggelarkan pelakon tersebut dengan panggilan tidak enak.

Komen Sumber: Instagram

Komen Zain Rashdan ElizadSumber: Instagram

“Tapi bila kau menggunakan perkataan M4NDUL, it really hurts me so bad”

Elizad menerusi postingnya juga berkata, pada awalnya dia jarang melayan komen-komen di media sosial namun komen tersebut sangat mengguris hatinya apabila individu berkenaan menggunakan perkataan ‘m4ndul’ hingga membuatkan dia merasa sakit hati.

Pertamanya, jarang aku ni melayan komen “b0doh“ mcm ni. Tapi bila kau menggunakan perkataan M4NDUL, it really hurts me so bad. Kau Allah ke? Tahu aku ni m4ndul ke x? Boleh beranak ke tak?!!

“Mengg1gil, terketar tgn ni. Jantung rasa nak tercabut. Sedih teramat sgt! Kau suke ke kalau tgk aku ni bercer4i ber4i sbb aku belum ade zuriat?

“I’m crying while i text this caption. Kau tahu ke aku ni solat ke x? Pernah kerjasama dgn aku ke? Bersedekah? Bangun solat malam? Mengaji, pakai telekung, atas sejadah, segala amalan perlu di upload keee???!!!” tulisnya meluahkan isi hati.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELIZAD SHARIFUDDIN (@elizadsharifuddin)

Posting Ig ElizadSumber: Instagram

Tambah Elizad lagi, pelbagai cara dan ikhtiar juga telah dia lakukan demi mendapatkan zuriat dan hanya Tuhan yang mengetahui perit yang dirasakannya.

Namun komen yang dilemparkan individu berkenaan membuatkan dia panas hati hingga terpaksa mengambil tindakan p0lis akan hal tersebut.

“Jarang aku amik port dan tak maaf kan org. But not this time! Luluh hati ni, sedih sgt2! Tuhan je tahu . I already made a police report di Balai P0lis Bukit Jalil,” katanya lagi.

Laporan PolisSumber: Instagram

Posting pelakon ini telah mendapat pelbagai komen sokongan daripada netizen dan rakan-rakan artis lain seperti Fasha Sandha, Fizo Omar, Heliza Helmi dan ramai lagi.

Semoga Elizad tabah menghadapi dugaan ini. Buat netizen di luar sana, jangan sembarangan tinggalkan komen takut kita mengguris hati orang lain.

Sumber: Lobak Merah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Media Malaysia

Sumber : http://www.dnq.pw/

Be the first to comment on "“Mandvl La Tu..”Elizad N4ik Ang1n Netizen Tvduh Dia M4ndul, Bvat Lap0ran P0lis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*