“Nasib baik tak shuffle” – [VIDEO] Aks1 ‘Poc0ng’ Mel0mpat Bantu Promote Ub4t Tradisional, Und4ng Tawa Netizen

Kalau sesiapa yang selalu pergi ke pasar pagi sebelum w4bak c0v1d-19 melanda dunia dulu, mesti ramai perasan akan ada seakan persembahan kecil dilakukan peniaga untuk melariskan barangan mereka dan paling selalu dilihat adalah ub4tan tradisional.

Walaupun kadang-kadang apa yang ditunjukkan itu seakan tidak masuk akal, namun ia nyata membuatkan para pengunjung ketika itu menjadi terhibur.

Poc0ng buat demo

Sejak beberapa hari lalu, sebuah video menunjukkan suasa di sebuah pasar menjadi viral apabila aks1 seorang ‘poc0ong’ ini menarik perhatian ramai.

Menerusi perkongsian oleh @Ahmad, menunjukkan seorang peniaga lelaki menjual ub4tan tradisional di sebuah pasar pagi di sekitar negeri Perak.

@azra311

Pocong melompat kome🤣😂🤣😂. #memorylane #ipohperak #ipohmali

♬ original sound – Ahmad – Ahmad

 

Dalam video tersebut, dia mula membaca-baca pada guni yang terdapat pembantunya di dalam dan kalau sekali pandang ia kelihatan seakan seperti sos0k poc0ng.

Sebagai langkah untuk melariskan produknya itu, dia turut membaca beberapa potongan ayat Al-Quran kepada ‘poc0ng’ berkenaan.

Selepas beberapa ketika, ‘poc0ng’ berkenaan dilihat mula melompat-lompat seiring dengan ayat yang disebut oleh lelaki berkenaan. Lalu, sos0k tersebut mula terjatuh dan terus ditahan oleh seorang lagi pembantu yang menunggu di tepi.

Bukan tu saja, dia siap meminta pada pengungjung yang lain untuk datang tengok lebih dekat sebagai bukti apa dilakukannya itu tak berbah4ya.

Posting berkenaan telah mendapat perhatian ramai, sehingga kini ia telah meraih lebih dari 649k views di TikTok.

“Bende mcm ni buat aku lupa nak beli ape”

Di ruangan komen, aks1 ‘poc0ng’ berkenaan nyata membuatkan rata-rata netizen terhibur. Ada yang menyifatkan bahawa persembahan tersebut mengingatkan kembali kepada nostalgia datang ke pasar pagi sebelum ini.

Selain itu juga, ada yang bergurau bahawa persembahan-persembahan sebegini akan buatkan mereka selalu terlupa untuk barangan yang sepatutnya ketika itu.

 

Rindu pula nak tengok petunjukan macam ni dekat pasar pagi. 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Media Malaysia

Sumber : Lobak Merah

Be the first to comment on "“Nasib baik tak shuffle” – [VIDEO] Aks1 ‘Poc0ng’ Mel0mpat Bantu Promote Ub4t Tradisional, Und4ng Tawa Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*