‘Pliss Jangan Mnunjuk Sangat’ Kesian Mereka! Linda Rafar Gesa Orang Ramai Jangan Terlalu Tay4ng Makanan Sedap & Percutian Mewah

Kejadian banjir yang berlaku di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur membuatkan sesiapa sahaja terpukvl dengan ujian yang diberikan oleh Allah S.W.T.

Ramai mangsa b4njir hilang tempat tinggal, musnah harta benda dan keperluan asas yang lain. Namun dengan sumbangan berterusan dan bantuan dari pelbagai pihak, sedikit sebanyak meringankan beban mereka yang terlibat.

Mohon Tidak Post Gambar Makanan Dan Percutian

Tular di media sosial milik Linda Rafar, di mana selebriti ini meminta agar orang ramai yang sedang bercuti tidak berkongsi gambar berlibur dan makanan di media sosial.

Linda berharap pengguna media sosial yang tidak terkes4n dengan banjir menjaga hati ramai pihak pada waktu ge.tir seperti ini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LR (@lindarafar)

“Tolong jangan lah post gambar makanan atau bercuti dulu masa rakyat terseks4 dengan keadaan banjir.. Tak tolong tak apa, tapi tak perlu lah nak tunjuk dalam media sosial dalam keadaan tengah krit1kal!!!

Tolong lah jaga hati ramai pihak yang tak makan dan terkesan” luahnya

Netizen Setuju Dengan Kata-Kata Linda Rafar

Melihat posting selebriti jelita ini membuatkan rata-rata ramai yang memberi komen dengan mengatakan, mereka bersetuju dengan apa yang dikatakan oleh Linda di Instagram.

“Betul sangat”

“Setuju sangat sis!! Sis semua ok tak kawasan rumah sana?”

“Betul setuju sangat, tak ada keperihatinan dia orang ni” komen mereka

Foto – Instagram @lindarafar

“Setuju sangat ada yang 24 jam tak makan, masih ters4dai dengan bayi apa”

“Setuju sangat-sangat kak Linda”

“Ya betul.. Simpan dulu semua yang best-best tu.. Hati tak tenang tengok dia orang semalam”

“Setuju… Saya tak terkesan sangat dengan b4njir.. Tapi bila nampak orang post kena lah hormat orang lain juga” komen mereka lagi

Betul apa yang dikatakan Linda Rafar, diharap orang ramai bersikap sensitif terhadap musibah yang sedang dilalui mereka pada ketika ini.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Media Malaysia

Sumber: Murai

Be the first to comment on "‘Pliss Jangan Mnunjuk Sangat’ Kesian Mereka! Linda Rafar Gesa Orang Ramai Jangan Terlalu Tay4ng Makanan Sedap & Percutian Mewah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*