Warga emas m4ngsa banjir minta Ardell Aryana datang semula, nak balas budi dengan buah hasil pokok depan rumah

PENGALAMAN turut serta membantu mangsa banjir di sekitar Labohan dan Bukit Changgang, Banting, Selangor cukup membuatkan pelakon Ardell Aryana seb4k mengenang nasib mereka yang terkesan.

Menurut Ardell, 31, yang juga aktivis kebajikan, kisah dilalui seorang warga emas yang terjejas akib4t banjir tervk sejak minggu lalu cukup menginsafkannya.

Berkongsi cerita mengenai detik cemas ketika air naik hingga ke paras dada, warga emas tersebut melahirkan rasa syukur isterinya yang tidak boleh berjalan berada di rumah anak mereka di kawasan selamat.Ardell 1

“Saya berjumpa seorang pakcik yang duduk jauh ke dalam. Untuk pergi rumah pakcik saya kena jalan kaki. Pakcik ni cerita pada saya saat air naik deras sampai ke dada.

“Dia menjer1t untuk minta tolong, minta anak-anak juga jerit dan bergeas keluar dari rumah.

“Kata pakcik tu, nasib baik dia tergerak hati suruh isterinya yang tak boleh berjalan pergi rumah anak di tempat lain.

Alhamdulillah isteri pakcik tu tak melalui pengalaman burvk ni.

ARDELL ARYANA

PELAKON

“Alhamdulillah isteri pakcik tu tak melalui pengalaman burvk ni. Pakcik tu tak sangka banjir akan berlaku setinggi itu tapi dia syukur semuanya selamat,” kongsinya di Instagram.

Pemilik nama Nurul Hidayah Mohd Amin ini berkongsi video memperlihatkan dia bersama pertubvhan badan bukan kerajaan (NGO), MyFundAction menghantar bantuan kepada m4ngsa banjir.

Selain Banting, beberapa kawasan di Selangor terutama di Shah Alam antara lokasi yang sangat terjejas akib4t banjir tervk yang melanda sejak Sabtu lalu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by نور الهداية (@ardellaryana)

Ardell turun padang bantu m4ngsa banjir.

Dalam pada itu, isteri kepada aktor Nadzmi Adwa ini juga terharu dengan layanan warga emas tersebut.

“Selepas beberapa lama berborak, pakcik cakap kat saya ‘nak (anak), nanti datang la sini lagi. Pokok depan rumah pakcik ada buah tapi sekarang tak ada, kalau tak banyak buahnya, datang la amik ya selepas semua dah baik semula’.

“Waktu tu saya cuma mampu doakan Allah lindungi dan tempatkan pakcik di syurga tanpa hisab dan azab. Saya rasa dilayan macam anak. Sangat baik pakcik ni,” ujarnya.

Komen Netizen:

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Media Malaysia

Sumber : 

Be the first to comment on "Warga emas m4ngsa banjir minta Ardell Aryana datang semula, nak balas budi dengan buah hasil pokok depan rumah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*